Nature

Cara untuk hapuskan rumput (liar/asing/jahat @ tak dikehendaki)

Posted on

Lama betul kami tidak tulis sebarang posting… kami agak sibuk sedikit sebulan yang lepas, disebabkan kami luaskan kawasan coverage kami sehingga ke selangor. Alhamdulillah sambutan yang amat menggalakkan dari pelanggan-pelanggan di selangor. TERIMA KASIH SEMUA PELANGGAN BARU KAMI DI SELANGOR   Berbalik pada topik.. ada banyak juga pelanggan yang mempunyai laman yang kecil sahaja, jadi […]

Tips Laman

8 Benda Wajib Buat Untuk Dapatkan Laman Secantik Padang Golf

Posted on

Semua pemilik laman bercita-cita untuk dapatkan laman secantik padang golf. Mula-mula tanam memang sangat cantik rumah kita. Kita jaga bagai menatang minyak yang penuh. TAPI…. Lama – lama mulalah rumput liar tumbuhlah, bila mesin coklat-coklatlah, rumput start mati, botak-botak dan sebagainya. Jangan risau InsyaAllah Tips dibawah ini dapat membantu masalah anda   1. Memotong Rumput […]

Tips Laman

Apa perlu buat bila tiba musim panas!

Posted on

HEAT STRESS / DROUGHT STRESS Post kali ini berdasarkan keadaan sekarang dan bakal berlaku. Ok baiklah, seperti yang kita maklum, sekarang adalah musim GROWING SEASON bagi rumput-rumput common di Malaysia. Nak tahu growing season sangat mudah, bila mana, musim hujan sudah berakhir, dan bahang kepanasan mula terasa. itulah dia.. sebab rumput perlukan matahari untuk membiak […]

lawn rehab

Aiman Lawncare Rehab Program

Posted on

PROGRAM PEMULIHAN LAMAN AIMAN LAWNCARE Posting kali ini adalah untuk memberitahu anda bahawa insyaAllah kami boleh bantu anda dengan masalah berkaitan rumput anda. kami telah banyak membantu masalah-masalah berkaitan laman di sekitar seremban. dan InsyaAllah tidak lama lagi kami akan mula bertapak di Shah Alam. jadi kawasan sekitar insyaAllah kami boleh cover. Anda kemari mungkin […]

Uncategorized

Cara Halang Rumput Liar Merebak / Membiak

Posted on

Untuk entry kali ini saya ingin membincangkan topik yang agak penting sekali. kebanyakkan pemilik laman terlepas pandang perihal maintainance ini. Tahukah anda, KELAB GOLF memotong rumput mereka dalam seminggu lebih kurang 3 kali? ya 3 kali seminggu. atau yang lebih ekstrem selang sehari. Jadi disini kami nak cerita dekat anda, apa kelebihan potong rumput kerap […]

Tips Laman

Mana Satu Yang Boleh Cabut Part 2

Posted on

Terima kasih kepada anda semua pembaca blog Aiman Lawn Care. Kami tak sangka topik berkenaan rumput liar pada minggu lepas sangat mendapat sambutan.   Jadi untuk meneruskan topik itu, kali ini kami akan share satu lagi jenis rumput liar yang TAK BOLEH CABUT.   RUMPUT LIAR APA? Rumput liar ni biasanya berada di kawasan yang […]

Tips Laman

Mana Satu Yang Saya Boleh Cabut Ni?

Posted on

Topik kali ini berkaitan rumput liar yang kita TAK BOLEH cabut.. So.. sebelum korang cakap yeeekkkeeee… biar saya explain dekat korang secara bahasa mudah. (maklumlah, rumput rampai ni memang bidang kami,takut terguna bahasa advance pulak hehe) KATEGORI RUMPUT LIAR Ok..saya pecah kan kategori rumput liar ini kepada dua ANNUAL & PERENNIAL. Untuk Rumput Liar jenis […]

Tips Laman

Kami Bantu Masalah Rumput Liar Anda

Posted on

Banyak orang ada masalah seperti dalam video ini mereka spend beribu ringgit untuk tanam rumput yang cantik, dengan harapan rumput itu kekal cantik. sebulan… dua bulan… tiga bulan… mungkin satu tahun. Tapi selepas itu, masalah lain yang timbul. Masalah paling common bagi pemilik laman di Malaysia ini adalah masalah rumput liar. sebelum menyalahkan mana-mana pihak..anda […]

Tips Laman

Rumput Anda Coklat Lepas Potong?

Posted on

Sebelum kita menuduh orang yang memotong rumput kita itu, ada baiknya kita tahu apa sebab dan cara mengatasinya. Kebiasaan rumput bila dipotong akan menjadi coklat ini berlaku adalah kerana rumput kita terlalu panjang / tebal dan kita tiada masa yang fix untuk potong rumput. Bila sudah panjang di mata kita, baru nak panggil orang potong. […]